Een dag om te ontmoeten en verbinden

Maak je onzichtbare kindjes zichtbaar

Is jouw zwangerschap misgelopen en wil je nog iets doen om je ongekende kindje(s) plaats te geven?
Vraag je je af hoe andere vrouwen hiermee omgaan?
Wil je graag meer verbinding met je ongekende kindje(s) ervaren, maar wel op een lichte manier?

Je voelt je eenzaam in je verdriet

Je vraagt je af of je de enige bent, en of het normaal is dat je er soms nog zo’n last van hebt. Ook al heb je veel lieve mensen om me heen, je merkt regelmatig dat ze je niet echt begrijpen.
Je hebt gehoord dat 1 op de 4 vrouwen dit meemaakt in haar leven, toch ken jij ze niet.
Ook je partner gaat er anders mee om, en dat maakt het niet makkelijker.

Het kan ook anders

Het is fijn om even te zijn met andere vrouwen, vrouwen die het ook zelf ervaren hebben, die weten hoe het voelt.
Bij hen hoef je niet alles uit te leggen, je herkent veel van elkaar en kunt elkaar daarin steunen.
Even een dag zijn met ‘zusters’, even uit je hoofd en gewoon ZIJN.

Dat voelt als thuiskomen

Waarom ik je wil helpen

Of: Wie is Irene eigenlijk?

Ik ben Irene Otto, getrouwd en moeder van 1 zoon en van 2 ongekende kindjes.

De overgang naar het moederschap viel me best zwaar en ik heb jarenlang getwijfeld of ik nog wel een tweede wilde. Telkens als ik besloot van niet stak na een tijd de twijfel weer de kop op.
Tot ik inzag dat de verandering naar nog een kind veel minder groot zou zijn dan bij de eerste en we voelden dat een tweede kind welkom was.
We gingen ervoor en al snel was ik zwanger. De eerste maanden gingen goed, en bij 15 weken, toen ik uitkeek naar de eerste tekenen van leven, kreeg ik bloedverlies. Ons kindje bleek niet meer in leven… het was niet verder gegroeid dan 13 weken.
Een tijdje later gingen we er opnieuw voor, en weer was ik snel zwanger. Ook deze zwangerschap liep uit op een miskraam. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om onze wens voor een tweede niet verder te willen vervullen.

In de jaren erna heb ik af en aan met mijn verdriet en gemis geworsteld. Ik ging me omscholen van boekhouder naar psychosociaal therapeut. Aanvankelijk met het idee iets met mensen en werk te gaan doen, met miskramen ging het niets te maken hebben. Dat kwam veel te dichtbij.
Tot ik in de loop van de studie kon stoppen met vechten tegen mijn emoties (en mezelf) en ging inzien dat ik JUIST met mijn ervaring iets te doen heb. Dat ik anderen hiermee kan helpen. Want ik heb zelf ervaren hoe eenzaam je kunt zijn in je verlies. En het raakt me als ik bedenk dat jij daar nu mee worstelt.

Ik ben gegroeid door wat ik heb meegemaakt, heb geleerd dat het oké is om mijn kwetsbaarheid te laten zien en dat ik het niet hoef weg te stoppen als ik word geraakt. En daarmee wil ik andere vrouwen inspireren. Die mannen redden zich wel in de wereld. Vrouwen cijferen zichzelf zo vaak weg. En dat hoeft niet, daarmee doe je jezelf tekort. De wereld heeft meer vrouwelijke energie nodig, meer liefde.
En die liefde wil ik doorgeven. Omdat ik een instrument ben van het universum. En omdat mijn eigen ervaring me heeft gemaakt tot wie ik ben, wil ik er zijn voor vrouwen met een soortgelijke ervaring.
- Irene Otto -
Irene Otto portret

Een dag om te ontmoeten en verbinden

Zaterdag 14 april gaat het gebeuren

Dit wordt een bijzondere dag. Een dag om te zijn met andere vrouwen, even voorbij gaan aan je denken.
Een dag om verbinding te maken. Even uit je hoofd en gewoon zijn, en je ongekende kindje eren in een mooi ritueel.

Het wordt een dag om elkaar te ontmoeten en waarop we met een mooi ritueel onze ongekende kindjes gedenken.
Dit gaat echt zó bijzonder worden, daar wil je bij zijn!

Wat gaan we doen?

Er komt een professionele fotografe die in de prachtige omgeving van Ede mooie foto’s van ons gaat maken. Portretfoto’s waarop we het onzichtbare zichtbaar gaan maken, met voor ieder ongekend kindje een witte ballon.

Verder is er tijd en ruimte genoeg om ontspannen met elkaar te praten, met bovendien een heerlijke lunch die we -als het weer het toelaat- als picknick tot ons kunnen nemen ;)

  • Steun en herkenning
  • Ontspannen en luchtige sfeer
  • Mooie herinneringen creëren
  • Ontvang 2 professionele portretfoto's op A4-formaat
  • Inclusief lunch [aan vegetariërs wordt gedacht]

Zaterdag 14 april 2018

van 10:30 tot 15:30 uur

Een dag om te ontmoeten en verbinden

Suzan over de workshop 'Leer je lichaam weer vertrouwen'

"Toen ik me inschreef voor de workshop twijfelde ik even. Mijn misgelopen zwangerschap was alweer een tijdje geleden. Zou deze middag niet weer van alles oprakelen? Aan de andere kant had ik ook wel erg de behoefte om anderen te ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. Ook al heb ik veel lieve mensen om me heen, je echt begrepen voelen kan lastig zijn. Eenmaal onderweg naar de workshop kwam de twijfel weer. Kan ik mijn verhaal wel delen met wildvreemden?

Die zorg verdween bij binnenkomst. De fijne begeleiding van Irene zorgt voor een ongedwongen sfeer, en door de kleine groep voelde ik me snel op mijn gemak.
Er is onderling meteen zoveel erkenning en begrip. Je deelt hetzelfde verdriet en kent dezelfde onzekerheden en obstakels.
Ook al is het af en toe nog steeds lastig, de workshop heeft zeker geholpen het verdriet een plekje te geven."

Tritia over haar ervaring met de sfeer tijdens een workshop

"Irene zelf is een warme vrouw die erg open is, en dat merk je ook direct wanneer de workshop begint. De dames absorberen dat en er ontstond bij ons een hele plezierige en vertrouwde omgeving. Met 1 van hen heb ik nog steeds contact!"

Isabel over de workshop 'Leer je lichaam weer vertrouwen'

"Ik vond het spannend om naar de workshop te gaan omdat ik niet wist wat voor groep vrouwen ik daar zou aantreffen.
Doordat het in Ede werd gehouden was ik nog een kleine beetje bang dat het misschien een christelijke insteek zou hebben (maar dat kon ik me bijna niet voorstellen na het zien van de website).

Het was een ontzettend prettige middag en heeft mij rust gebracht. De dames waren allemaal aardig en begripvol en gingen heel goed met elkaar om.
Irene wist meteen een respectvolle sfeer neer te zetten en heeft vervolgens door de afwisseling in oefeningen een hele diverse middag aangeboden. Er was genoeg ruimte om je eigen verhaal te doen en ook in de pauzes informeel te vragen en kletsen met de andere meiden.

De workshop heeft mij het gevoel gegeven dat ik niet de enige ben die met verdriet over herhaalde miskramen rondloopt en dat het normaal is om van het verlies van een prille zwangerschap behoorlijk geraakt te zijn. De tips en adviezen van de andere dames hebben me verrijkt en steun gegeven om met mijn eigen verdriet om te kunnen gaan.”

Ontmoeten en verbinden

Zaterdag 14 april 2018

Wil jij ook het onzichtbare zichtbaar maken?
En mooie foto's van jezelf met witte ballonnen die je ongekende kindjes symboliseren?

Wil je steun van andere vrouwen ervaren?
Wil je je verbonden voelen met andere vrouwen en met je ongekende kindjes?

Schrijf je dan nu in en doe mee aan de ontmoetingsdag op 14 april.
We gaan er met elkaar een bijzondere dag van maken!

nog-4-plaatsen

De kleine lettertjes

  • Wanneer je op de link klikt kun je je gegevens invullen en daarna kom je in een beveiligde betaalomgeving.
  • Zodra je hebt betaald is je inschrijving definitief. Verdere informatie ontvang je via de mail.
  • Annuleren is mogelijk tot 48 uur voor aanvang, je krijgt dan je investering teruggestort onder aftrek van € 7,50 administratiekosten. Wanneer je annuleert binnen 48 uur voor aanvang vindt geen terugbetaling plaats. Wel kun je iemand anders in jouw plaats laten deelnemen.