Omgaan met je miskraam

Een uniek 3-maanden programma om jou te ondersteunen en begeleiden
Een miskraam zet je wereld op zijn kop.
Je bent plotseling niet meer zwanger en je moet al weer afscheid nemen van het kindje dat in je groeide,
nog voor je de kans kreeg om het te leren kennen.
Je hebt er veel verdriet van en het valt niet mee om daarmee om te gaan
en voor je omgeving is het vaak moeilijk te begrijpen wat je doormaakt.

Heb jij hier ook moeite mee?

"Ik vraag me vaak af waarom het mij is overkomen. En soms twijfel ik aan mezelf, of het wel normaal is dat ik me zo verdrietig voel."

"Ik maak me zorgen om de relatie met mijn man, hij gaat er zo anders mee om. Ik mis contact met hem, voel me soms heel eenzaam met zijn tweeën."

"Mijn gezin is nog niet compleet. Ik ben bang om weer zwanger te worden en tegelijkertijd wil ik dat juist erg graag. Het is zo tegenstrijdig allemaal."

"Na mijn laatste miskraam ben ik nog steeds niet opnieuw zwanger geraakt, soms vraag ik me af of we hulp moeten zoeken. Ik zie erg op tegen vervelende onderzoeken in het ziekenhuis en weet niet of ik daar wel serieus genomen word. Ik ben immers eerder wel al zwanger geworden."

"Mijn omgeving komt met opbeurend bedoelde opmerkingen waar ik niets mee kan en die me verdrietig maken in plaats van dat ze me steunen."

"En dan is een vriendin van mij ongeveer net zo lang zwanger als ik zou zijn. Het doet pijn elke keer als ik haar buik zie, die weer is gegroeid. Ik merk dat ik contact met haar uit de weg ga, omdat ik niet weet hoe ik ermee om kan gaan.

"Waar ik het soms moeilijk mee heb is de eenzaamheid van mijn verdriet. Er is niemand die het ook zo voelt als ik. Niemand die echt begrijpt hoe ik me voel."

"Als het niet meer lukt om zwanger te worden, of om een kindje te krijgen, hoe moet ik daar dan mee omgaan? Ik wil niet dat het mijn leven gaat beheersen, maar het klokje tikt wel door…"

Je vraagt je af hoe je hiermee om kunt gaan, hoe het nu verder moet.
Wie is er voor jou nu jij het moeilijk hebt?

Ik snap dat je er niet op zit te wachten om met een therapeut ofzo te gaan praten, want zo erg is het toch niet? Ik herken je situatie, 10 jaar geleden stond ik ook op dit punt.

Maar weet je: het gaat er niet om om nu in je verdriet te duiken, en ook wegstoppen van je verdriet is niet de oplossing. De kunst is om je emoties er te kunnen laten zijn en daarnáást je plezier en je levenslust te versterken, om je focus langzaam te verschuiven. En dat hoef je niet alleen te doen.

Daar gaat het online programma
Omgaan met je miskraam je bij helpen

We gaan maandag 26 september 2016 van start

42 tijd

Na het volgen van het programma:

Kun je anders met je emoties omgaan zodat je er niet meer door wordt overvallen.

Kun je anders omgaan met je omgeving waardoor je meer steun ervaart.

Voel je meer verbinding met jezelf, je lichaam, je partner, mensen in je omgeving en je ongekende kindjes.

Ervaar je rust en evenwicht en kun je keuzes voor de toekomst gaan maken waar je achter staat.

Kun je op een positieve manier vooruit in je leven.

Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om de draad weer op te pakken na een miskraam. Ik heb zelf twee miskramen gehad en mijn wens voor een tweede kindje is onvervuld gebleven.

Het heeft de richting in mijn leven veranderd en is één van de redenen dat ik me heb gespecialiseerd in begeleiding, therapie en coaching van vrouwen zoals jij. Vrouwen die voortijdig in de zwangerschap afscheid van hun ongekende kindje hebben moeten nemen.

Inmiddels heb ik al veel vrouwen geholpen hun pijn en verdriet te helen. Jou gun ik dat ook, ik vind het belangrijk dat jij je gesteund voelt en ervaart dat je het niet alleen hoeft te doen.
- Irene Otto -
Irene Otto portret
Het liefste wat je wilt is natuurlijk een gezond kind na een onbezorgde zwangerschap, maar je weet dat niemand je dat kan garanderen.

Je verlangt naar rust, wilt graag weer lekker in je vel zitten en evenwichtig in het leven staan.
Weer die leuke vrouw en moeder zijn, het liefst nog beter dan voor de miskramen.
Als een versie 2.0 van jezelf.

Ook daar gaat Omgaan met je miskraam je bij helpen

Het programma is opgebouwd uit 10 stappen, verdeeld over 3 modules.
In de module 'Omgaan met je emoties' leer je je emoties (h)erkennen en krijg je handvatten om ermee om te gaan.

Stap 1 verlies
Je leert jezelf de ruimte geven voor je verdriet zonder ermee samen te vallen.

Stap 2 rouw
Je krijgt inzicht in wat er speelt bij rouw om een miskraam en waar je emoties vandaan komen.

Stap 3 impact
Je krijgt inzicht in wat een miskraam doet met je zelfbeeld en in de invloed op je leven en je levensvisie.
In de module 'Omgaan met je omgeving' leer je je grenzen herkennen en erkennen in de omgang met anderen.

Stap 4 grenzen
Je leert hoe je kunt luisteren naar je gevoel en waar je grenzen liggen.

Stap 5 omgeving
Je leert helder communiceren en je grenzen aangeven.

Stap 6 relatie
Je krijgt inzicht in de communicatiepatronen in je relatie en leert je lichaam weer meer vertrouwen.

Stap 7 kinderwens
Je krijgt inzicht in de behoefte onder je kinderwens en in de keuzemomenten die daar een rol spelen.
In de module 'Plaatsgeven en verbinden' ga je je ongekende kindje(s) plaatsgeven in je leven en in dat van je gezin.

Stap 8 gezin
Je krijgt inzicht in de dynamieken die er spelen in een gezin en krijgt handvatten om eventuele broertjes en/of zusjes te begeleiden of om de overgang van met zijn tweeën naar een gezin vorm te geven.

Stap 9 ongekende kindje
Je zet stappen om je ongekende kindje(s) (meer) zichtbaar te maken voor jezelf en je gezin.

Stap 10 plaatsgeven
Je verbindt je met je ongekende kindjes en geeft ze plaats in je leven.

Bonussen

E-boek 'Liefde, kracht en kwetsbaarheid'

Een exclusief e-boek met mijn persoonlijke verhaal, zoals dat is verschenen in de bundel 'Liever bij mij...'

Luisterboek 'Liefde, kracht en kwetsbaarheid'

Voor wie liever luistert dan leest, of als je geen tijd hebt om te lezen heb ik 'Liefde, kracht en kwetsbaarheid' ingesproken als MP3.

Support via een geheime Facebook-groep

Bij het programma is een geheime Facebook-groep (die niet zichtbaar is voor anderen) inbegrepen. Hier heb je extra steun van de andere deelnemers en zul je merken dat je elkaar ook inspireert.

Levenslang toegang tot de lessen

Je houdt levenslang toegang tot alle materialen, inclusief updates en aanvullingen. Je kunt de stappen dus later nog eens doorlopen als je daar behoefte aan hebt.

Meedoen aan volgende rondes

Je mag altijd aan volgende rondes van Omgaan met je miskraam kosteloos opnieuw deelnemen, ook als de prijs van het programma in de toekomst omhoog gaat.

Extra bonussen voor snelle beslissers:

Wanneer je je inschrijft vóór 16 september 23:59 krijg je van mij 3 extra cadeautjes:

Kusje in de Wind

Het boek 'Kusje in de Wind - Een onmogelijk afscheid' van Irene van Wesel. Zij vertelt in dit boek over het verlies van haar vlinderkind, het rouwproces daaromheen en hoe zij de wereld opnieuw leert zien.

Kaartenset van Anne Wolfs

Een lieve kaartenset van 6 kaarten met prachtige, liefdevolle illustraties van Anne Wolfs.

Gedichtenbundel Kindje in mijn hart

Een bundel met de mooiste gedichten en versjes van 'Kusje in de Wind' bij elkaar, aangevuld met inzendingen van dichters en sterrenouders. Een cadeautje dat troost en warmte brengt op moeilijke dagen.

In het Compleet-pakket krijg je daarbovenop ook nog:

Persoonlijke begeleiding via Skype

Drie Skype-sessies van een uur met mij, één sessie bij of na iedere module. (Wil je liever face-to-face sessies op de praktijk in Ede dan is dat in overleg ook mogelijk.)

Workshop 'Op weg naar meer rust rond je miskraam'

Deelname aan de ondersteunende workshop op een zaterdagmiddag in november. In deze workshop gaan we o.a. in een veilige omgeving oefenen met ervaren van je grenzen en communicatie met je omgeving en je partner.

Follow-up gesprek

Een follow-up gesprek, via Skype of telefoon, 2 à 3 maanden na de laatste module. Een extra gesprek ter ondersteuning van jou, om de veranderingen door te kunnen voeren in je dagelijkse leven.

Kies je pakket

Omgaan met je miskraam start op maandag 26 september 2016

Andere vrouwen aan het woord over mijn begeleiding:

Paula over Omgaan met je miskraam:

"Ik ben heel blij bij Praktijk Janna terecht gekomen te zijn. Irene weet uit ervaring waar ze het over heeft. Dat was voor mij meteen doorslaggevend... lotgenotencontact vind ik hierbij echt van belang.
Daarbij is Irene een super vriendelijk, lief en benaderbaar mens... als ik omhoog zit en ik mail haar reageert ze altijd... al is het soms maar kort maar ze is er!
Ik heb het online programma Omgaan met je miskraam gevolgd.
De opdrachtjes zijn leuk om te doen en sluiten aan bij wat ik nodig heb. Die momentjes van ontspanning, mindfullness e.d. waren welkom en heel prettig.

Door omstandigheden heb ik het niet helemaal af kunnen maken, maar het programma blijft open voor de deelnemers, dus zodra ik weer kan ga ik er weer mee aan de slag.
Het programma heeft er al wel voor gezorgd dat ik veel opener ben over mijn miskramen. Sommigen van wie ik steun verwachtte lieten het afweten, maar juist van enkelen van wie ik niets verwachtte krijg ik hele lieve steun.
Ik schaam me absoluut niet meer voor het verdriet dat ik soms om mijn verliezen heb... en dat is een hele opluchting.
Ik raad iedereen die lijdt onder het verlies van een ongekend kindje zeker aan om mee te doen, het is een investering in jezelf!"

Jessica over de videotraining:

“Ik woon in Zuid Afrika, wat de misgelopen zwangerschap verwerken niet makkelijker maakt. Het is zo ontzettend fijn om Irene in het Nederlands te horen vertellen en hoe ze er andere woorden aan geeft. Dit helpt erg in het contact met mijn ouders en vrienden in NL die op de hoogte zijn van het ongekende kindje.

Het volgen van de video training heeft, samen met het implementeren in de praktijk thuis, op hele korte termijn meer lucht gegeven; in mijn hoofd, in onze relatie en in het huis. Het gemis mag er zijn, en soms staan we er even bij stil. Soms is ook een blik even genoeg, omdat we nu weten dat het niet vreemd is dat we er allebei nog zo mee bezig zijn.
Irene heeft met haar duidelijke uiteenzetting en aanmoedigende woorden een zeer waardevolle tool ontwikkeld, die nog heel veel mensen zal helpen…”

Joyce over persoonlijke begeleiding:

“Voor ik met Irene in zee ging was ik vaak verdrietig, kwaad en teleurgesteld. Ik zocht een steuntje in de rug omdat ik niet goed wist hoe ik dit verlies kon ‘verwerken’ of een plekje geven. Het was prettig om met Irene te werken. Het heeft me inzicht gegeven in mezelf, hoe ik overkom op anderen en waarmee ik mezelf bezig houd. Ik ben er goed van opgeknapt.”

Marjolein over persoonlijke begeleiding:

“Op het moment dat ik bij Irene kwam voor begeleiding ging het even niet zo goed met me. Ik had net de zoveelste miskraam achter de rug en ik was belast met veel emoties.
Het was fijn om door Irene te worden begeleid. Ze begrijpt mijn situatie, maar kan er tegelijk van een ‘afstand’ naar kijken. Ik heb bruikbare tips gekregen en ondanks dat we nog niet klaar zijn is de stap om misschien te moeten stoppen minder ‘eng’ geworden.”

Deelneemster J. over Omgaan met je miskraam:

“Ik heb deelgenomen aan ‘Omgaan met je miskraam’ omdat ik voelde dat mijn verwerking bleef ‘hangen’, dat ik er nog eens mee aan de slag moest, hoewel het op zich verder goed met me ging.
Door de kleine groep had ik het gevoel dat ik alles kon delen en het scherpste kantje is er nu van af. Ook het werken met de weeklogboekjes was fijn, zo werd het heel concreet. Voor mij was het zinvol en als het nodig is, ga ik het weer oppakken en nog eens doornemen.
Meedoen heeft me meer rust en erkenning voor mezelf gebracht, ik ben nu verder dan waar ik zou zijn zonder het programma!”

Omgaan met je miskraam

Boek nu en doe mee vanaf 26 september

Veelgestelde vragen

Hoe gaat dat in zijn werk, zo'n online programma?

Een stap of les bestaat uit een filmpje met uitleg, een logboekje, een meditatie of visualisatie en één of meer opdrachten. Iedere week krijg je toegang tot een nieuwe stap en na iedere module is er een week pauze. Zo heb je tijd genoeg om te oefenen.
Door de uitleg in de filmpjes voel je geen grote afstand. Ik praat tegen je alsof je tegenover me zit. Daarnaast is het heel prettig om thuis, in je vertrouwde omgeving, op een moment dat het jou het beste uitkomt ermee bezig te zijn. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt een filmpje vaker terugkijken of een oefening nog eens herhalen, als jij daar de behoefte aan hebt.
Verder kun je met je vragen terecht in de Facebook groep en ga je hier extra steun ervaren. Ik lees mee in de groep en indien nodig zal ik daar vragen beantwoorden en extra uitleg geven.

Hoe lang duurt het en hoeveel tijd kost het me?

Het totale programma bestaat uit 10 lessen. We gaan van start op 26 september 2016 en de laatste stap krijg je op 12 december.
Per week zul je zo'n anderhalf à 2 uur besteden aan het kijken van de filmpjes en het doen van de opdrachten.

Kunnen anderen zien dat ik lid ben van de Facebook-groep?

Niemand kan zien dat je lid bent, ook je vrienden niet. De groep die bij het programma hoort is een geheime groep exclusief voor deelnemers en is alleen zichtbaar voor leden.

Word ik in de Facebook-groep niet geconfronteerd met heftige verhalen van anderen?

Nee, je hoeft niet je hele hebben en houwen te delen, de groep is er om je ervaring en inzichten vanuit de lessen en oefeningen met elkaar te delen.
Zodat je elkaar kunt inspireren en ondersteunen en je kunt voelen dat je niet de enige bent. Ik lees zelf ook mee in de groep en als het nodig is geef ik antwoorden en reacties.

Maakt het uit hoe lang ik zwanger was?

Op welke termijn het is misgegaan maakt eigenlijk niet uit. Het belangrijkste is dat jij jezelf ondersteuning gunt.
Als je zwangerschap al verder gevorderd was en je moeite hebt met het woord ‘miskraam’ in jouw situatie voel je je waarschijnlijk minder aangesproken. Dan nodig ik je van harte uit om contact met me op te nemen voor andere mogelijkheden.

Maakt het uit hoe lang het geleden is?

Ook hoe lang het geleden is maakt eigenlijk niet uit, al is het voor de meeste deelneemsters aan ‘omgaan met je miskraam’ niet meer heel erg vers. Waar het vooral om gaat is dat jij voelt dat je nu ondersteuning kunt gebruiken.

Is er een 'niet-goed-geld-terug' garantie?

Jazeker. Als het programma niet is wat je ervan had verwacht, dan kun je tot 14 dagen na de start je geld terugvragen.
Voorwaarde is wel dat je kunt aantonen dat je daadwerkelijk bent begonnen met het programma. Ik vraag je dan om de eerste ingevulde weeklogboekjes in te leveren om aan te tonen dat je het programma wel hebt gebruikt.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Heb je nog een andere vraag, mail dan naar info@praktijkjanna.nl.
Je krijgt altijd antwoord.
Mailen mag natuurlijk ook als je graag met mij van gedachten wilt wisselen of het iets voor jou kan zijn om deel te nemen, of als je twijfelt tussen de verschillende pakketten.

Boek nu

Omgaan met je miskraam

Een uniek 3-maanden programma om jou te ondersteunen en begeleiden