12 gedachten over “Videotraining omgaan met een miskraam

 1. brenda

  Ik vind je videotraining erg nuttig en alles wat je zegt is zo herkenbaar, mijn partner en ik zijn al 6 jaar bezig om een kindje te verwelkomen, in 2014 was ik dan eindelijk zwanger maar met 10 weken tijdens de echo klopte het hartje niet..heb 2 weken tabletjes moeten gebruiken en vond dat zeer traumatisch, mijn lichaam wou het niet kwijt.
  Op de dag dat ik dat te horen kreeg dat het mis was deed mijn schoonzus een test en zij heeft wel een gezond kindje gekregen 2 maanden na mijn uitgerekende datum.(heel confronterend)
  In begin 2015 was ik weer zwanger geheel onverwachts en ongeveer tegelijk met mijn beste vriendin maar ook dat ging bij mij mis met 10 weken en bij haar is het kindje afgelopen augustus geboren ben op kraamvisite geweest en heb inderdaad gedaan alsof ik dat allemaal wel aankon..heb mijn beste vriendin nog niet weer gesproken daarna, Momenteel zit ik in een best wel zware depressie en heb daar medicatie voor, voorlopig dus nog even wachten met een nieuwe zwangerschap.
  Ik was dit jaar uitgerekend op oudjaarsdag en ik heb dus besloten dat ik dat niet kan vieren dit jaar omdat ik niet gelukkig het nieuwe jaar in ga en heb daar dan weer ruzies over met mijn partner en mensen in mijn omgeving.. Ik ga dus zeker aan de slag met alle tips die in je video’s staan.

  Heel erg bedankt.. Dankzij je filmpjes voel ik me toch niet zo raar!

  Vriendelijk Groetjes
  Brenda

  1. Irene Bericht auteur

   Fijn dat de videotraining je helpt Brenda. Zorg goed voor jezelf en neem je gevoelens serieus, dat is extra belangrijk nu.

 2. Jessica

  Ontzettend bedankt voor je mooie video training.

  Ik woon in Zuid Afrika, wat de misgelopen zwangerschap verwerken niet makkelijker maakt. Het is zo ontzettend fijn om jouw in het Nederlands te horen vertellen en hoe je er andere woorden aan geeft. Dit helpt erg in het contact met mijn ouders en vrienden in NL die op de hoogte zijn van het ongekende kindje.

  Het volgen van de video training heeft, samen met het implementeren in de praktijk thuis, op hele korte termijn meer lucht gegeven; in mijn hoofd, in onze relatie en in het huis. Het gemis mag er zijn, en soms staan we er even bij stil. Soms is ook een blik even genoeg, omdat we nu weten dat het niet vreemd is dat we er allebei nog zo mee bezig zijn.

  Heel erg bedankt voor je duidelijke uiteenzetting en aanmoedigende woorden.
  Je hebt een zeer waardevolle tool ontwikkeld, die nog heel veel mensen zal helpen…

  Liefs uit Kaapstad

  1. Irene Bericht auteur

   Dank je wel voor je reactie Jessica, en fijn dat je mijn tips direct kunt toepassen.
   Daarnaast vind ik het mooi om zo de kracht van internet te zien, dat het zelfs tot in Kaapstad reikt!

 3. Lotte

  Dank je wel voor de video trainingen.

  Vind het prettig dat je het zo helder, duidelijk en rustig verteld. Het geeft mij meer lucht en voel me begrepen en niet meer zo alleen.

  Heb 1 miskraam gehad en proberen alweer een tijdje zwanger te worden. Helaas is het nog steeds niet gelukt…. en wordt er onzeker van. Maar dankzij je woorden en het boek wat ik aan het lezen ben, kan ik mijn onzekerheid samen met mijn partner omzetten naar positieve gedachtes.

  Lxxfs

  1. Irene Bericht auteur

   Fijn om te horen dat de video’s je al op weg helpen. De onzekerheid of het zal gaan lukken is gewoon heel lastig, het belangrijkste wat je nu kunt doen is lief zijn voor jezelf en je gevoelens serieus nemen.

 4. Annelies

  Wat fijn om op deze manier tips en adviezen te krijgen. Ik vond het heel prettig om bepaalde dingen bevestigd te krijgen en het gevoel te krijgen dat je begrepen wordt.
  Het heeft mij erg geholpen om mijn emoties te erkennen en hiermee aan de slag te gaan.
  Bedankt!

 5. Jeanine

  Hi Irene,

  Bedankt voor je video’s! Zeker het stuk erkenning dat je niet de enige bent die zich zo voelt, en dat alle emoties door elkaar lopen tijdens het rouwen om je verloren kindje, vond ik erg waardevol.
  Je legt het rustig en op een fijne manier uit.
  Ik heb reeds therapie voor het verwerken van mijn misgelopen zwangerschap maar vond dit zeker een goede aanvulling.

  Groetjes Jeanine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *