Hanneke dacht: we doen even een IVF-traject en dan ben ik meteen zwanger

Hanneke dacht: we doen even een IVF-traject en dan ben ik meteen zwanger

Hanneke is jarenlang ziek geweest door een darmziekte die littekenweefsel en herhaaldelijke cystes op de eierstokken veroorzaakte. Als de ziekte eindelijk rustig is, willen haar man en Hanneke niks liever dan aan een gezin beginnen. 10 maanden verder horen ze van haar gynaecoloog dat er maar een hele kleine kans is dat ze zelfstandig zwanger kan worden.
Ze worden meteen doorverwezen naar het AMC voor een IVF-traject.

Hanneke dacht: we doen even een IVF-traject en dan ben ik meteen zwanger

Lees verder

Marieke gooide na 2 miskramen haar leven over een andere boeg

Marieke gooide na 2 miskramen haar leven over een andere boeg

Marieke heeft tot haar 35e eigenlijk nooit echt een kinderwens. Ze heeft op dat moment haar eigen sportschool, sinds een jaar een leuke vriend en geniet erg van haar vrijheid. In november 2020 begint er toch opeens iets te kriebelen. Het lijkt haar leuk om voor een kindje te gaan samen.
Ze krijgt 2 keer een miskraam en merkt al snel dat er weinig over wordt gesproken terwijl zij gelooft in ‘Delen is helen’. Op haar Instagram @sterrenstory deelt ze haar verhaal op een open manier. Met natuurlijk verdriet, maar ook met de nodige humor. Na haar miskramen gooide ze haar leven over een andere boeg. In de serie 1 op de 4 deelt ze graag haar verhaal zodat anderen zich erin kunnen herkennen of er steun uit kunnen halen. Lees verder

Joyce kreeg een miskraam en curettage in coronatijd

1 op de 4… Dat ben ik: Joyce kreeg een miskraam en curettage in coronatijd

Joyce is 33 en werkt als leerkracht in het secundair onderwijs in België. Joyce kreeg een miskraam en curettage in coronatijd, wat betekende dat haar partner er niet bij kon zijn in het ziekenhuis. Ze vertelt graag haar verhaal zodat anderen zich erin kunnen herkennen en er steun uit kunnen halen.

Joyce kreeg een miskraam en curettage in coronatijd

Sinds mijn 29e werk ik als leerkracht en de keuze om zwanger te worden was voor mij niet vanzelfsprekend. Ik wou absoluut een vaste benoeming voor ik aan kinderen begon, maar de tijd begon weg te tikken. Toen ik op mijn vierde school begon (de school waar ik nu nog steeds werk), was ik het wachten beu. Ik werd dat jaar 33 en zou nog minstens twee jaar moeten wachten voor ik aan kinderen kon beginnen als ik een vaste benoeming wou. Dat zag ik niet zitten. Lees verder

Maar ik hield al wel van je Boekrecensie

Maar ik hield al wel van je – boekrecensie

Was ‘Maar ik hield al wel van je’ er maar jaren eerder geweest

In 2020 verscheen het boek ‘Maar ik hield al wel van je’ van Marjolijn de Cocq. Ik las het in één ruk uit. Marjolijn was helemaal niet van plan om een boek te schrijven over haar miskramen, maar wat ben ik blij dat ze het wél heeft gedaan. Ze schrijft kwetsbaar en herkenbaar. Ontroerend, zonder tranentrekkend of dramatisch te worden.
Mijn eigen miskramen liggen al jaren achter me en ik had ‘Maar ik hield al wel van je’ graag willen lezen in de periode dat ik mijn miskramen net had gehad.

Je houdt al van je kindje voor het is geboren

Lees verder