Je bent weer zwanger… en veel banger

Leer je nieuwe zwangerschap omarmen

Ben jij weer zwanger na een eerdere misgelopen zwangerschap?

En ben je nu bang dat het je nog een keer overkomt?

Denk je het ene moment dat je iets hoort te voelen in je lijf dat je niet voelt?
En twijfel je het andere moment bij van alles dat je voelt of dat wel goed is?

Kun je de angst dat het weer misgaat niet loslaten?
Vraag je je af hoe je die eerste spannende weken nu doorkomt?

Het liefst zou je weer onbezorgd zwanger willen zijn

Een nieuwe zwangerschap na een miskraam, buitenbaarmoederlijke zwangerschap of afgebroken zwangerschap is vaak ontzettend spannend, je bent zwanger tussen hoop en vrees. Je wilde graag weer zwanger worden maar nu het zover is ben je voortdurend bang dat het weer misgaat.
Bij iedere keer dat je naar de wc gaat kijk je met ingehouden adem naar het toiletpapier. Wanneer je een echo krijgt komt al snel de herinnering aan de echo waarop het fout zat naar boven…
Kon je de tijd maar vooruit spoelen tot het punt dat je die eerste onzekere weken voorbij bent

Zo hoeft het niet te zijn

Stel je eens voor hoe het zou zijn als je handvatten hebt om met je angst om te gaan, zodat je er niet door overspoeld raakt en het je niet steeds overvalt.
Je vertrouwen in de goede afloop groeit en langzaam maar zeker komt er ruimte om te genieten van je zwangerschap. Je durft je hart weer open te stellen en een band aan te gaan met je nieuwe kindje.

Dan voel je je rustiger, meer ontspannen en zelfverzekerder

Waarom ik je wil helpen

Ik ben Irene Otto, getrouwd en moeder van 1 zoon en van 2 ongekende kindjes.

De overgang naar het moederschap viel me best zwaar en na jarenlang twijfelen voelden we dat een tweede kind welkom was.
We gingen ervoor en al snel was ik zwanger. De eerste maanden gingen goed, en bij 15 weken, toen ik uitkeek naar de eerste tekenen van leven, kreeg ik bloedverlies. Ons kindje bleek niet meer in leven… het was niet verder gegroeid dan 13 weken.

Een tijdje later gingen we er opnieuw voor, en weer was ik snel zwanger. Van onbezorgd zwanger zijn was nu geen sprake meer, ik had mijn reserves en vond het vreselijk spannend. Ik praatte mezelf moed in met het idee dat we pech hadden gehad en het vast geen twee keer ging gebeuren, maar ook deze zwangerschap liep uit op een miskraam. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om onze wens voor een tweede niet verder te willen vervullen.

Dat schrijf ik nu heel makkelijk, maar ik heb het daar nog jaren af en aan moeilijk mee gehad. In de periode daarna heb ik me omgeschoold tot psychosociaal therapeut en nu is het mijn missie om voor jou en andere vrouwen het verschil te maken, om je te laten voelen dat je niet de enige bent, en dat je er niet alleen voor staat.

In de afgelopen jaren heb ik, met mijn e-boeken en videotraining en ook met mijn workshops, persoonlijke begeleiding en mijn online coachingsprogramma Rust rond je misgelopen zwangerschap, al honderden vrouwen na een miskraam mogen helpen de draad weer oppakken.

Wat ik heel bijzonder vind is dat ik het vaak als een van de eersten te horen krijg van mijn cliënten als ze opnieuw zwanger zijn. En daarbij wordt me nog wel eens gevraagd hoe je kunt omgaan met de angst dat het weer misgaat.

Zo ontstond het idee van de compacte online training (On)bezorgd weer zwanger. Een training met tips, handvatten en oefeningen, die je altijd en overal kunt volgen en je op een eenvoudige en laagdrempelige manier helpt om te gaan met deze angst. Ik gun het jou dat je rustig en ontspannen kunt blijven en je vertrouwen in de goede afloop kan gaan groeien.

– Irene Otto –

(On)bezorgd weer zwanger

Leer je nieuwe zwangerschap omarmen

Praktische tips en handvatten

Hoopgevende voorbeelden en inspiratie

In je eigen tempo en eigen omgeving

Direct en onbeperkt toegang tot de materialen

14 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Uniek en laagdrempelig

‘Leer je nieuwe zwangerschap omarmen’ is een unieke online training om jou op een laagdrempelige manier te helpen

Het is de enige online training om jou op een praktische en doeltreffende manier te ondersteunen tijdens de spannende tijd die een zwangerschap na eerder verlies nu eenmaal is. In deze tijd tussen hoop en vrees help ik je de vrees hanteren, waardoor de hoop weer kan gaan groeien.
Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt zo vaak als je maar wilt en op ieder gewenst tijdstip [als je zou willen zelfs middenin de nacht] bij de oefeningen en materialen. Met dit programma heb je mij doorlopend bij de hand.

Leer je nieuwe zwangerschap omarmen

een unieke compacte online training

Deze online training is speciaal voor vrouwen die weer zwanger zijn na een eerdere misgelopen zwangerschap.

Wat is het niet?

Wat je kunt doen om je kansen te vergroten om weer zwanger te wórden hoort niet in dit pakket.

Ik heb geen toverformule om je angsten weg te nemen en probeer ze niet uit je hoofd te halen, want dan kan je angst net zo hard weer terugkomen.

Ik leer je ook niet om je angst weg te stoppen. Hoe harder je het wegstopt, hoe onverwachter het naar boven komt. Dat werkt niet, het is er nu eenmaal af en toe.

Met deze compacte online training ga ik je helpen om jezelf te helpen

Ik leer je om je angst te hanteren, geef je handvatten en oefeningen om ermee om te gaan, terwijl je zelf gewoon stevig blijft staan.
Dat is niet alleen nu fijn, maar als je dat eenmaal hebt geleerd heb je daar de rest van je leven plezier van!

Dan komt er ook ruimte om te gaan genieten van je zwangerschap

Anouk over ‘Leer je nieuwe zwangerschap omarmen’

“Kort na de miskraam was ik weer zwanger. Omdat het zo onverwacht was had ik veel moeite mee om er blij mee te zijn, terwijl we wel heel graag gezinsuitbreiding wilden. Na de eerste goede echo had ik het idee dat het nu goed moest voelen, maar dat was niet zo.

Ik had de filmpjes uit de gratis videotraining over het omgaan met je miskraam gekeken en die vond ik heel fijn, dus op het moment dat ik deze training zag langskomen vond ik dat wel een goede vervolgstap.

In het begin heb ik het allemaal oppervlakkig doorgenomen, omdat ik ergens toch het idee had dat het na de 12 weken allemaal wel wat beter zou gaan voelen. Helaas was dat niet automatisch zo, dus toen ben ik er ook serieuzer mee aan de slag gegaan.

Het heeft mij geholpen om te zien dat het oké is wat ik allemaal voelde, dat het niet perse alleen leuk en blij hoeft te zijn. Dat inzicht bracht mij veel meer rust.

Tegen anderen die over deze online training nadenken zou ik willen zeggen: doe het, je hoeft zeker niet te wachten tot je 12 weken zwanger bent. Juist in de eerste periode kun je hier veel aan hebben.”

Joanne over ‘Leer je nieuwe zwangerschap omarmen’

“Omdat ik me niet kon hechten aan het kindje van mijn huidige zwangerschap vanwege eerdere miskramen, heb ik me ingeschreven voor deze training. Ik was een beetje bang voor een pre- of postnatale depressie en dacht ‘Ik moet voorkomen dat ik de weg kwijtraak en ga mijn best doen om hiermee om te gaan’.

Ik heb er veel aan gehad. De omgeving bagatelliseert sommige gevoelens, het is dan heel fijn om te ontdekken dat deze gevoelens niet vreemd zijn.
De cursus heeft me geholpen om een weg te vinden in het verdriet, dat zit me nu niet meer in de weg om me aan mijn kindje te hechten. Ik heb er ook door geleerd dat bepaalde gevoelens weer de kop op kunnen steken, en ik vind het fijn dat ik dan nog toegang heb tot de training, zodat ik – als het weer komt – er gewoon nog eens naar kan kijken. En als ik misschien nog door bepaalde gevoelens wordt verrast als het kindje straks is geboren, dat ik er dan ook nog toegang toe heb.

Aan andere vrouwen die nog verdriet hebben van de miskraam en die uiteindelijk weer zwanger zijn, kan ik deze training zeker aanraden. Je moet weer langs dat het moment dat het eerder is misgegaan. Een nieuwe zwangerschap is helaas niet langer onbezorgd.”

Caroline over ‘Leer je nieuwe zwangerschap omarmen’

“Op het moment dat Irene dit programma aanbood heb ik me direct aangemeld, na 2 miskramen vond ik het behoorlijk spannend om weer zwanger te zijn. Je kunt zoiets niet ‘loslaten’ zoals mensen adviseren die het niet hebben meegemaakt.

Nu ik dit schrijf ben ik inmiddels ruim 23 weken zwanger en gaat het heel erg goed. De eerste weken waren zwaar maar heb ik boven verwachting goed doorstaan, mede door dit programma. Het was voor mij heel waardevol om het e-boek 25 keer van voor tot achter te lezen en de oefeningen te doen, ik heb er echt baat bij gehad.

Als je weer opnieuw zwanger bent raad ik je dit zeker aan. Ik heb hierdoor zelf ervaren dat het heel belangrijk is om ruimte te geven aan de onzekerheid en het verdriet, wegduwen heeft geen enkele zin en heeft een tegengesteld effect.
Het heeft mij zoveel geholpen dat ik na de 12 weken er eigenlijk niet meer naar heb gekeken, en heb ik juist heel veel kunnen genieten van de zwangerschap. Ik voelde al vrij vroeg beweging, en dat is natuurlijk alleen maar meer geworden, zo’n fijn gevoel!”

Chiara over het online programma ‘Rust rond je misgelopen zwangerschap’’

“Voor ik contact opnam met Irene heb ik wel getwijfeld. Ik ben iemand die niet snel om hulp vraagt en ik wist ook niet wat ik moest verwachten, omdat ik geen ervaring had met een coach of therapeut. Ik zag hulp vragen als een zwakte, maar eigenlijk moet je wel vrij dapper zijn om te zeggen “Hier kan ik niet alleen verder en ik moet gewoon hulp vragen”. Achteraf gezien is dat dus eigenlijk precies andersom.

Ik twijfelde ook over het online programma, ik had in mijn hoofd dat echt met iemand praten effectiever zou zijn dan lezen of luisteren, ook omdat ik ooit een online cursus heb gevolgd voor mijn eigen ontwikkeling, dat was heel anders dan dit. Na een kennismakingsgesprek met Irene heb ik toch voor het programma gekozen, omdat ik zag dat het heel gepersonaliseerd is.

De combinatie tussen het online materiaal samen en de online gesprekken met Irene was voor mij perfect. Om in mijn eigen huis op die tijd dat ik het prettig vond, gewoon in mijn eentje de video’s te luisteren met interessante informatie en boodschappen die voor mij op dat moment van belang waren om te horen.
En vooral de meditaties bij de modules vond ik heel fijn om te doen. Door de miskraam kwamen ook allerlei andere dingen bij mij naar voren, en het was heel fijn om ook daarin gecoacht te worden.

Vrouwen die bewust zijn van wie ze zijn en hoe ze in het leven staan en die twijfelen of ze hulp willen vragen zou ik willen zeggen, doe het gewoon.
Door mijn twijfels heb ik best lang gewacht om hulp te zoeken en ik zou dat achteraf gezien toch sneller doen.

Tot slot wil ik – om anderen hoop te geven – graag vertellen dat ik kort na afloop van het traject weer opnieuw zwanger bleek en door de hulp van Irene kan ik nu echt van mijn zwangerschap genieten.”

(On)bezorgd weer zwanger

Leer je nieuwe zwangerschap omarmen

Hoe werkt het?

Na je inschrijving krijg je direct toegang. Er staat een video voor je klaar met uitleg,  een eboek met tips, handvatten en bemoedigende woorden, 6 verschillende mp3-bestanden met oefeningen die je helpen ontspannen en met je emoties omgaan, en een eboek met hoopgevende verhalen.

Je kunt alles zo vaak bekijken en luisteren als je maar wilt en de materialen zijn onbeperkt voor je beschikbaar. Zo heb je waar en wanneer je maar wilt een steuntje in de rug binnen handbereik.
En mocht je nog vragen hebben, dan mag je me altijd mailen.

De materialen

Video met uitleg

Uitgebreid e-boek met tips en handvatten

Een ademhalingsoefening

Een ontspanningsoefening

Twee verschillende oefeningen om je te helpen om spanning en angsten te hanteren

Een meditatie om je ongekende kindje(s) plaats te geven bij jou

Een e-boek met 20 hoopgevende verhalen van andere vrouwen

Wat brengt het jou?

Z

Rust en ontspanning

Z

Je leert je angsten en emoties hanteren, zodat het je niet meer overvalt

Z

Vaardigheden waar je de rest van je leven plezier van hebt

Z

Je voelt meer verbinding met je ongekende kindje(s)

Z

Er komt ruimte om te gaan genieten van je nieuwe zwangerschap

Z

Je durft een band aan te gaan met je nieuwe kindje

(On)bezorgd weer zwanger

Leer je nieuwe zwangerschap omarmen

Wil jij ook handvatten om je angst kunt hanteren?
Om je nieuwe zwangerschap te omarmen, je met je nieuwe kindje verbinden en voorzichtig weer kunnen genieten?

Schrijf je dan nu in en krijg direct toegang tot deze unieke training. 

Kies je pakket

(On)bezorgd weer zwanger

Leer je nieuwe zwangerschap omarmen