De Griekse godinnen: een bron van wijsheid

Al heel lang ben ik geïntrigeerd door de Griekse godinnen.

In de brugklas genoot ik al van de verhalen. En ja, als meisje spraken de verhalen over godinnen mij meer aan dan de Griekse helden en goden. Door de jaren heen bleef ik de godinnen machtig interessant vinden.

Tijdens mijn studie voor psychosociaal therapeut kwamen de Griekse godinnen [via de Jungiaanse psychologie] op een diepere laag weer op mijn pad, dit keer als archetypen die in een vrouw resoneren.

Ik begon me af te vragen hoe dit tot uitdrukking komt in vrouwen en hun kinderwens.
Hoe de archetypen van de godinnen zich verhouden tot misgelopen zwangerschappen, vruchtbaarheidsproblemen en een [nog] onvervulde kinderwens. De tijd was nog niet rijp om er actief iets mee te doen, eerst moest ik mijn eigen praktijk stevig neerzetten.
Nu is het tijd.

Je hebt het me wel vaker horen zeggen: door vruchtbaarheidsproblemen, een miskraam of herhaalde miskraam word je geraakt in je vrouw-zijn.

Vrouwelijkheid en vruchtbaarheid zijn sinds mensenheugenis aan elkaar gekoppeld. Die koppeling zit daarmee in ons collectief onbewuste. Geen wonder dus, als bij jou je kinderwens niet makkelijk vervuld wordt, dat dat je heel diep raakt.

Toch gaat iedere vrouw er anders mee om. De een blijft maar doorgaan, blijft haar grenzen verleggen. De ander kan ergens haar grens trekken [en waar dat is is ook voor iedereen anders] en kiest er zelf voor om te stoppen.
De één voelt zich verwoest als het niet lukt om moeder te worden, de ander kan zelf de veerkracht vinden om het leven weer op te pakken. Hoe werkt dat?

In de archetypen van de Griekse godinnen ligt het antwoord.

Als je weet welke godin[nen] sterk in jou resoneren, is dat de sleutel om jezelf en je vrouwelijkheid te helen. Ik leer je hiermee op een andere manier kijken naar jezelf en naar de manier waarop vruchtbaarheid en je kinderwens in jouw leven verweven zijn.

Dan ga je zien welke betekenis je kinderwens en vruchtbaarheid voor jou hebben, en wordt ook duidelijk hoe je daar op een andere manier mee om kunt gaan.

Op 17 mei [de dag van de kinderwens] start ik met een gratis inspiratieweek over de godinnenkracht en je kinderwens. Een week lang ga ik je elke dag meer vertellen over 1 van de Griekse godinnen en gaan we met elkaar kijken hoe dat zich verhoudt tot je kinderwens.

Wil je meedoen? Meld je dan hieronder aan.