Hoe volhouden onvervulde kinderwens

Hoe hou je het vol als je kinderwens maar niet vervuld lijkt te worden?

Vraag jij je ook wel eens af hoe je het vol moet houden?

Een kinderwens die maar niet vervuld lijkt te worden trekt een zware wissel op je. Als je maand na maand maar niet opnieuw zwanger wordt, of misschien wel makkelijk zwanger wordt maar het steeds maar misgaat…
Je gaat van hoop naar teleurstelling en verdriet, vindt weer wat hoop, krijgt een nieuwe teleurstelling voor je kiezen en zo gaat het maar door…
Je wordt er verdrietig en onzeker van en voelt je soms heel alleen.

Je kinderwens wordt steeds sterker

Intussen lijkt je wens voor een kind alleen maar sterker en sterker te worden. Tegelijk verlang je ook naar rust en de ruimte om bij te tanken, maar je wilt ook doorgaan met zwanger worden. Iedere maand dat je daar niet je best voor doet kan voelen als een gemiste kans.
Het is alsof je zonder het te weten in de sneltrein terecht bent gestapt, en hij dendert maar door. Wat nu, moet je pauze nemen of juist doorgaan?

Waar ligt je grens?

Nu is het lastige met grenzen dat je ze vaak pas voelt als je eroverheen bent gegaan.
Vraag jezelf eens af hoe het nu echt met je gaat. Hoever moet het komen voor je jezelf even pauze gunt? En realiseer je ook dat als je te lang doorgaat en het moment komt dat je het écht niet meer volhoudt, het langer duurt voor je weer op de been bent.

Zorg voor jezelf

Maar weet je, je mag voor jezelf zorgen. Sterker nog; je hebt het nodig om goed voor jezelf te zorgen om het vol te kunnen houden. We vinden het allemaal normaal dat je je telefoon regelmatig op moet laden, omdat anders het scherm op zwart gaat. Waarom zou je dan wel van jezelf verwachten dat je door kunt gaan zonder je batterij regelmatig weer op te laden?

En daarvoor hoef je echt niet helemaal te stoppen of alles op hold te zetten. Je hoeft niet aan de noodrem van de sneltrein te trekken om adem te krijgen. Je kunt er zelf voor kiezen om op het volgende station uit te stappen en even om je heen te kijken om te zien waar je nu staat.
En misschien kies je er dan voor om in de stoptrein te stappen. Want ook die gaat vooruit. Maar wel in een rustiger tempo.

Gun jezelf ondersteuning

Je kunt ook goed voor jezelf zorgen door te kiezen voor ondersteuning terwijl je bezig bent om zwanger te worden. Dat mag je jezelf gunnen, het is al zwaar genoeg en je hoeft het niet alleen te doen. En ik reis graag een paar stations met je mee om je te coachen in een deel van je reis.

Een hele mooie mogelijkheid daarvoor is mijn online programma Rust rond je misgelopen zwangerschap. Dit programma is een mix van praktisch lesmateriaal dat je thuis op je laptop of tablet kunt kijken en luisteren, van contact en steun met lotgenoten én mijn persoonlijke ondersteuning via videobellen of telefoon. Je hoeft er de deur niet voor uit, dus waar je ook woont, ik kan je helpen. Zelfs als je niet in Nederland woont is er hulp voor je in je moedertaal.

Met dit programma help ik je de positiviteit in je leven vergroten en leer ik je hoe je op een andere manier met je emoties kunt omgaan. Zodat er lucht komt.
Je krijgt direct in de eerste module handvatten om je draagkracht te vergroten, en dat is juist nu heel waardevol!
Zo kun je je rust weer terugvinden, beter in je vel komen en je kracht hervinden. Dan ben je niet ‘weer de oude’, maar de sterkere, mooiere en leukere versie van jezelf: versie 2.0

En twijfel je of dit bij je past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via de mail of de contactpagina. Ik denk graag met je mee.

Ook interessant: