Maak een tastbare herinnering aan je miskraam in bijzondere workshop

Zo maak je alsnog een tastbare herinnering aan je misgelopen zwangerschap

Een van de dingen die de impact van een misgelopen zwangerschap zo diep maakt, is dat je verlies onzichtbaar is. Een tastbare herinnering aan je miskraam kan helpen om je ongekende kindje plaats te geven in je leven.

Een tijdje terug was ik bij een event waar iets bijzonders gebeurde dat ik graag met je wil delen. Het was een event met allemaal dames-ondernemers en aan het eind van de middag gebeurde er iets bijzonders waar iedereen door werd geraakt.
Een fotografe stond op en vertelde over haar passie-project: van foto’s van zwangere buiken maakte ze kunstobjecten. Ze dacht dat dat alleen voor haarzelf en een paar mensen in haar omgeving waardevol was, want wie zit daar nou op te wachten?

Niets dat aan mijn zwangerschappen herinnert

Twee rijen voor mij stond meteen iemand op. Je kon voelen dat zij hier dringend iets op wilde zeggen. Ze zei: “Ik ben 5 keer zwanger geweest en ik heb 1 kind. Ik heb niets dat mij aan deze zwangerschappen herinnert, en ik had gewild dat ik die mogelijkheid had gehad.”
De emotie was voelbaar in de zaal. Ik kreeg meteen een brok in mijn keel en zag meerdere mensen met natte oogjes.

Maar ook al heb je geen tastbare herinnering aan je miskraam, het is nooit te laat om die te creëren.
Achteraf lukt dat natuurlijk niet meer van je zwangere buik, en als het al vroeg in je zwangerschap is misgegaan heb je zelfs daar de kans niet voor gehad. Maar het kan ook op andere, meer symbolische manieren.

Alsnog een tastbare herinnering voor je miskraam maken

In de workshop ‘Geef je ongekende kindjes plaats’ heb ik een hele mooie manier voor jou om alsnog een tastbare herinnering te maken en je ervaring te helen: een liefdevolle fotosessie waarin we het onzichtbare zichtbaar gaan maken. De fotografe maakt op een integere manier prachtige foto’s van jou met voor ieder ongekend kindje een witte ballon.
Daarnaast is er tijd en ruimte genoeg om ontspannen met elkaar te praten en kun je ook nog genieten van een heerlijke picknick.

Na de dag krijg je een voorselectie van jouw foto’s waaruit jij de twee mooiste kiest. Deze worden door de fotografe bewerkt met een tekst die jij opgeeft en krijg je vervolgens afgedrukt thuisgestuurd.
Je hebt dan een dierbaar monument waarmee je je ongekende kindje plaats geeft in je leven en een waardevolle herinnering om op terug te kijken. Dat geeft je meer rust.

Geef je ongekende kindje(s) plaats op een bijzondere manier

Vraag je je misschien af of dit wel iets voor jou is? Omdat je al een kind hebt? Omdat het al zo lang geleden is? Omdat je wens nog niet is vervuld en je nog bezig bent? Omdat je er nog niet aan toe bent om het af te sluiten?
Weet dan dat iedere situatie anders is. Vergelijken heeft geen zin. Als jij voelt dat je nog een stap wilt zetten om je ongekende kindjes zichtbaar te maken, en behoefte hebt aan contact met ‘zusters’ dan is deze workshop er voor jou!
Hier lees je meer over de workshop Geef je ongekende kindjes plaats en kun je je inschrijven.

Ben je nieuwsgierig naar wat voor soort foto’s je kunt verwachten? Op mijn Instagram-profiel vind je voorbeelden van de verschillende foto’s.
NB Dit zijn foto’s waarop vrijwel niemand herkenbaar is afgebeeld (alleen dames die daar hun toestemming voor hebben gegeven).
Er worden natuurlijk ook foto’s van je gemaakt waar je herkenbaar op staat.

Ook interessant: