tips vertrouwen in lichaam terug na miskraam

Hoe je het vertrouwen in je lichaam weer terugkrijgt: 3 tips die je helpen

Als je zwangerschap is misgelopen is het helemaal niet raar dat je vertrouwen in je lichaam een deuk heeft opgelopen. Het is iets dat ik heel vaak zie, dus als jij daar last van hebt weet dan dat het helemaal niet gek is. Hoe krijg je het vertrouwen in je lichaam dan weer terug na een miskraam?

We kunnen een zwangerschap vaak heel goed voorkómen, waardoor het lijkt of we controle hebben over onze kinderwens. Als het dan bij jou niet zo gaat omdat je een miskraam hebt gehad en/of niet gemakkelijk zwanger wordt, word je er met je neus op gedrukt dat het zo niet werkt.

Hoe kun je het vertrouwen in je lichaam dan weer terugkrijgen na een miskraam?

Om te beginnen (en dat is misschien niet zo leuk om te zeggen): heb geduld.
Het spreekwoord is niet voor niets: vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen, in dit artikel deel ik er 3 met je:

1. Realiseer je dat je lichaam niet tegen je is

Je lichaam is er op gericht om zichzelf in stand te houden, het zorgt altijd zo goed mogelijk voor jou. Het is een kleine ‘mind-shift’, maar het kan al helpen als je dat zo kunt zien.

2. Ga bewust je vrouwelijkheid versterken

Iets anders dat je kunt doen is bewust je vrouwelijkheid opzoeken of versterken.
Kijk eens waar jij je vrouwelijk of extra vrouwelijk van voelt. Misschien is dat het (vaker) dragen van jurkjes of rokken. Bewust hoge hakken aandoen, misschien wat vaker make-up gebruiken of een mooi lingeriesetje voor jezelf kopen.
Zoek daar iets in wat voor jou werkt, waar jij je vrouwelijk bij voelt.

3. Zorg goed voor je lichaam

Wees lief voor je lichaam en zorg er goed voor. Dat doe je aan de ene kant door gezond te eten, genoeg te bewegen, op tijd te gaan slapen, dat soort dingen.
Maar je kunt ook gewoon eens lief voor je lijf zijn. Ga lekker met een heerlijke douchegel met een zalig geurtje eraan onder de douche of in bad. Ga eens naar de sauna als je daar van houdt. Laat je masseren door je partner of een vriendin. Het kan van alles zijn, het hoeft niet super-de-luxe. Zoek gewoon iets wat je kunt doen voor jezelf en geniet ervan.

Een extra steuntje in je rug om het vertrouwen in je lichaam weer terug te krijgen

Met deze tips komt na je miskraam het vertrouwen in je lichaam weer langzaam terug, daar ben ik van overtuigd. Heb jij het gevoel dat je iets meer wilt, dat je nog een extra steuntje in je rug kunt gebruiken dan is de workshop “Leer je lichaam weer vertrouwen” iets voor jou.
In één middag help ik je naar meer verbinding met jezelf. We gaan in een klein groepje met luchtige en speelse oefeningen je vrouwelijkheid weer opzoeken, je energie laten stromen en je krijgt handvatten om naar je lichaam te kunnen luisteren.
Hier lees je meer over de workshop Leer je lichaam weer vertrouwen.

Ook interessant: