Waar let je op als je psychische hulp zoekt na een miskraam

Waar let je op als je psychische hulp zoekt na een miskraam?

Laatst vroeg iemand me wat het verschil is tussen mijn hulp en bijvoorbeeld een psycholoog of praktijkondersteuner. Voor jou lijkt het waarschijnlijk allemaal op elkaar, toch is er wel degelijk verschil en dat leg ik je graag uit.

De psychische hulpverlening is voornamelijk gericht op praten. Nu kan praten over wat je is overkomen heel fijn zijn omdat je je hart even kunt luchten en het kan je helpen als je er op een andere manier naar leert kijken.
Het nadeel van praten óver is dat vooral je hoofd wordt aangesproken. Toen ik jaren geleden zelf naar een psycholoog ging kwam ik er altijd met hoofdpijn vandaan…

Met alleen praten kom je er niet

De oplossing zit in leren om uit je hoofd te komen en de verbinding met je lichaam weer te gaan maken en daar kom je niet met alleen praten, dat heb ik zelf ook ondervonden.
Daarom spreek ik ook je lichaam aan met verschillende oefeningen. Dáár zit de sleutel om uit je hoofd te komen en je energie weer te laten stromen.

Daarbij help ik je ook om je persoonlijke weegschaal in balans te krijgen met positieve en leuke oefeningen en opdrachtjes om je draagkracht te vergroten. Ik leer je anders communiceren, beter luisteren naar jezelf en de signalen van je lichaam, waardoor anderen ook beter naar je gaan luisteren. En ik leer je op een andere manier met je emoties omgaan en kijken naar jezelf.
Allemaal vaardigheden waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Rouw en kinderwens

De meeste psychische hulpverleners zijn algemeen opgeleid [al hebben sommigen zich natuurlijk wel gespecialiseerd]. Ze zijn vanuit hun opleiding op de hoogte van de meest voorkomende rouwtheorieën.
Maar deze theorieën kun je niet zomaar plakken op rouwen om een miskraam. Dat is zo specifiek, dat vraagt om andere inzichten. Inzichten die je in een algemene opleiding niet leert. En als een algemeen hulpverlener vanuit onwetendheid de verkeerde dingen tegen jou zegt, kun je juist weer vastlopen.

Het gaat ook niet alleen over rouw om je verlies, ook je kinderwens loopt daar nog doorheen.
Ik heb me speciaal verdiept in rouwen om een miskraam, op de specifieke facetten die daarbij komen kijken, en ben erop afgestudeerd. Daarbij heb ik het zelf ook meegemaakt, dus weet ik uit ervaring hoe je je kunt voelen. In de loop van de jaren heb ik me steeds verder verdiept en inmiddels heb ik al veel vrouwen geholpen met mijn aanpak. En omdat ik weet waar ik het over heb kun je bij mij heel snel stappen zetten.
En weet je dat ik mijn begeleiding ook veel online doe? Dus waar je woont maakt niet uit, je kunt sowieso door mij geholpen worden, zelfs als je in het buitenland woont.

Het is jouw keuze

Je investeert je kostbare tijd en energie, daarom is het goed als je je bewust bent van de verschillen. Kies in ieder geval iemand bij wie je je op je gemak voelt, je gaat tenslotte niet voor je zweetvoeten en het is jouw keuze.

Klik hier om meer te lezen over de manieren waarop ik je kan helpen

Ook interessant: